2009. augusztus 7., péntek

CASTING minden!

Újabb bejegyezés, ezúttal arról,hogy hogyan is zajlik egy casting,mire kell oda figyelned és mi az amit SOHA ne kövess el ilyesfajta interjún!(Niki figyelj:P)

Manapság leggyakrabban interneten küldik(küldtem én is) el az emberkék a fényképes jelentkezésüket különböző ügynökségekhez.

(Mondanom sem kell az olyanokkal soha ne álljatok le komolyabban,akik megszólítanak az utcán,hogy az új életcéljuk,hogy „Belőled profi modellt csináljanak” ezek 99%-ban mind átvágják az embert és csak a pénzedre utaznak.)

Miután elküldted a jelentkezésed pár napon belül,-van,hogy azonnal-kapsz egy visszaigazoló emailt,hogy megkapták és ha minden jól megy felajánlanak egy időpontot amikor bemehetsz az ügynökséghez egy személyes találkozóra.

Ha nem múltál el 18 akkor valamelyik szülőd kísérjen el mindenképp!

Mielőtt elindulsz pár fontos információ a külsőddel kapcsolatban:

  • Soha ne legyen túl kirívó a külsőd!
  • Legyél nagyon ápolt,frissen mosott haj,tiszta körmök stb.!
  • Sminket ne vidd túlzásba,itt a természetes szépségedre kíváncsiak elsősorban!Max egy pici alapozó,szempillaspirál és egy kis szájfény,körömlakkot inkább ne kenj fel,esetleg egy halványabb színt.
  • Ruhával kapcsolatban annyit,hogy abban menj el amiben jól érzed magad!Ők is látni fogják rajtad ha kényelmetlen neked az adott ruha darab.Persze itt is a visszafogottságra törekedj,de azért elegánsan:).Magas sarkú szinte kötelezővé vált,ha esetleg még nem tökéletes a járásod, nem árt otthon egy picit gyakorolni!:)

Álatalában ha megérkezel kapsz egy kérdőívet amiben a méreteid kérdezik,a referenciád és pár fontos információt magadról.

Ezután behívnak és készítenek rólad pár teszt fotót.(Nem árt hozni magaddal pár profibb képet/portfóliót, ha esetleg van.)Megnézik milyen a járásod stb.Van,hogy fürdőruhát is vinni kell,hogy lássák megfelelő-e az alakod,próbálj meg itt is természetes maradni és nem feszengeni,kizáró szempont lehet.

Van mikor leültetnek egy picit beszélgetni,ilyenkor legyél nagyon nyitott és MOSOLYOGJ!Elmondhatod miért jelentkeztél,milyen munkákat szeretnél vállalni,hogy mik a terveid a jövőre nézve.Fontos az első benyomás,hogy megismerjenek picit,hiszen ha sikerül, ők lesznek a későbbi munkáltatóid.

Tulajdonképpen ennyi az egész:)

Ezután már csak várakozol.:D Ha minden jól megy egy idő után felhívnak ha van valamilyen aktuális,esetleg a portfóliód elkészítése,reklámfilm forgatás(ahova nem biztos,hogy pont téged néztek ki, hanem veled együtt kb. 500 más lányt/fiút is:P És köztetek is lesz majd egy végső casting a szerepért.),fotózás,statiszta szerep vagy bármi más.

De a legfontosabb: Soha de soha ne írjatok alá olyan szerződést amiért nektek kell fizetni!Magyarországon van egy-pár igényesebb ügynökség(art,visage,face stb.),azokhoz kell elmenni, nem érdemes ilyen kamu dolgokba bele menni,mert te jársz rosszul!

Ha érzel magadban tehetséget,kíváncsi vagy,mindenképpen nézz el valamelyik ügynökséghez mert megéri!Bár a kitartás elsődleges szempont,nem hullik csak úgy minden az öledbe!

Remélem mindent leírtam ha bárkinek van még valamilyen kérdése,ott a chatbox,fog rá válasz érkezni ígérem!:)

Xoxo: Patri


Ps: Barna lettem és tök más lett az egész hajam:D Az aaa hátul rövid és előre felé hosszabodó stílus:) Check iiit és várom a kommentárokat:D

Aztán élvezzétek ki a nyarat amíg tart:)